Koraal en St. Jan Baptist starten met tweede schoolklas

06-01-2019
Koraal en St. Jan Baptist starten met tweede schoolklas
Met ingang van schooljaar 2018-2019 is er bij Koraal Regio Parkstad in samenwerking met SO/VSO St. Jan Baptist een tweede schoolklas van start gegaan. Teamleider Adinda Scheren van Koraal: “We zijn blij dat we na het succes van de eerste klas opnieuw zes kinderen, die lang geen onderwijs meer hebben gehad, onderwijs in combinatie met zorg kunnen aanbieden.” Directeur Ilja Theunissen van Jan Baptist: “Als ketenpartners versterken wij elkaar waardoor ook deze kinderen een didactisch perspectief krijgen.”

Koraal en Jan Baptist zijn geen vreemden van elkaar. Cliënten van Koraal gaan al sinds jaar en dag naar de school voor Speciaal Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs in Kerkrade voor zeer moeilijk lerende kinderen. Voor kinderen die om uiteenlopende redenen (gedragsproblemen, angst, emotionele/sociale/cognitieve beperkingen) niet naar school kunnen, is vorig jaar bedacht om hen onderwijs in kleine klas bij Koraal in huis aan te bieden. Dat gebeurt in nauwe samenwerking door een leerkracht en onderwijsondersteuner van Jan Baptist en begeleiding van Koraal. Onderwijs en zorg hebben hun kennis en kunde nadrukkelijk gebundeld.

“En dat maakt het concept succesvol”, licht Koraal-begeleider Janieke van Selst toe. “We volgen de kinderen in de klas de hele dag en vullen elkaar als collega’s aan wanneer dat nodig is. Er zijn geen schotten meer. En dat werkt heel goed. De kinderen van het eerste uur zijn in één jaar enorm in ontwikkeling gegroeid. Je ziet dat ze plezier in school hebben, ze zitten lekkerder in hun vel, voelen zich gewaardeerd en maken stappen.” Ilja Theunissen: “Deze leerlingen zullen altijd kwetsbaar blijven; onze doelstelling is om hen te helpen bij het ontwikkelen van zoveel mogelijk zelfredzaamheid waardoor de kwaliteit van hun leven toeneemt.”

Volledig artikel
Klik hier om het volledige artikel te lezen...

Deel deze pagina op