Meedoen is voor iedereen: Angelo wil niets liever dan lotgenoten helpen

30-10-2018
Koraal won in april van dit jaar met de ZieMij app de eerste landelijke hackathon in de verstandelijk gehandicaptenzorg. In een hackathon komen specialisten uit een bedrijf bij elkaar om in korte tijd een innovatieve oplossing voor een probleem te bedenken. Angelo Rademacher (17) maakte als ervaringsdeskundige van Gastenhof deel uit van het winnende team van Koraal. Het team ontwikkelde de ZieMij app; deze app maakt moeilijke taal begrijpelijk voor iedereen waardoor het leven van mensen met een beperking een stuk eenvoudiger wordt.

Angelo denkt met plezier terug aan de bijzondere hackathon week. Vier dagen zat hij met allerlei knappe koppen van Koraal bij elkaar om de digitale hulp voor op de smartphone te ontwikkelen. “Zij kwamen steeds met ideeën”, licht hij toe, “en ik toetste als ervaringsdeskundige of cliënten ook echt met deze ideeën zijn geholpen. Hebben ze er iets aan?”

De deelname van Angelo was van essentieel belang voor het resultaat, zegt programmadirecteur Ben Van Broeckhoven van Koraal, die ook in het team zat. “We konden zijn ervaring en kennis en kunde heel goed gebruiken. Angelo zette ons met het belang van cliënten steeds voor ogen voortdurend op scherp. Hij toetste wat de groep bedacht. We hebben ook een aantal cliënten geïnterviewd hierover, maar Angelo was er de hele week bij. Dit was participatie in optima forma.”

Angelo was natuurlijk ook aanwezig bij de finale in Utrecht. “De bekendmaking van de uitslag was geweldig”, zegt hij. “We versloegen liefst dertig organisaties! Dat hebben we goed gevierd. Na afloop hebben we gezellig geborreld met elkaar en daarna zijn we met de Raad van Bestuur nog lekker in de stad gaan eten.”

Hij is geen onbekende in de wereld van Koraal. Op 12-jarige leeftijd werd hij met spoed uit huis geplaatst en ondergebracht bij De La Salle. “Het was aanvankelijk een crisisplaatsing die zeven weken zou duren, maar het werden vijf jaar.”


Volledig artikel
Lees hier het volledige artikel over Angelo

Deel deze pagina op