"In voetbal kun je veel energie kwijt"

10-09-2017
Bewegen zit de jongeren en medewerkers van Koraal-locatie Gastenhof zo’n beetje in het bloed. Althans bij de meesten van hen. Niet voor niets is de Equipe Mont Ventoux zes jaar geleden gestart met 19 deelnemers van Gastenhof. Maar niet iedereen vindt fietsen tof en de beklimming van zo’n reus als de Mont Ventoux is ook niet voor iedereen weggelegd.

Om meer jongeren van Gastenhof iets van sport en bewegen aan te bieden, zijn Dion Nijsten, Jordi Sliepen en Jan Neven gestart met een voetbalteam. Dion is een van de ploegleiders van de Equipe Mont Ventoux en tevens trainer van FC United Goal, zoals het team van Gastenhof officieel heet.

Jordi is groepsleider en trainer. Jan Neven is groepsleider, ploegleider en trainer. Dion: “We willen onze jongeren verschillende soorten sporten aanbieden. Dat hangt ook samen met de opdracht die Ben Van Broeckhoven binnen Koraal uitvoert om het beoefenen van sport in de breedte meer positie te geven binnen ons portfolio.

Logo FC United Goal

Samenwerken
Bewegen hoort, naast behandeling en ondersteuning, bij het aanbod van Gastenhof. Het is een goede manier om gezond bezig te  zijn, met elkaar en met anderen te leren samenwerken en om energie kwijt te kunnen.” De FC United Goal is inmiddels een paar maanden onderweg. Er wordt twee keer per week intensief getraind en de eerste wedstrijden zijn voor na de zomer gepland.

“Het team bestaat uit acht jongens en twee meisjes in de leeftijd van 13 tot 20 jaar”, vertelt Dion. “Voor de trainingen maken we gebruik van het veld en de faciliteiten van RKVV Urmondia en van GSV’ 28 in Genhout. Het zijn rustige en goed verzorgde accommodaties en we merken dat de jongeren dat fijn vinden.”

Meer informatie
Klik hier om het complete artikel als pdf te downloaden en verder te lezen...

Deel deze pagina op