Stage/werkervaring

Ben je klaar om de stap naar de arbeidsmarkt te maken, maar zijn er bepaalde dingen waarbij je wel wat hulp kunt gebruiken? Dan zoek je samen met je begeleider van Sterk in Werk een stageplaats.

Natuurlijk bij een bedrijf waar mensen rekening houden met de dingen waar je goed en misschien wat minder goed in bent. Jouw begeleider werkt met je mee, blijft je begeleiden, als jij dat wilt. Heb je problemen? Je begeleider zoekt samen met jou naar een oplossing. Zo kun je ervaring opdoen in het bedrijfsleven en erachter komen wat voor baan jij leuk vindt. Ook is het mogelijk tegelijkertijd een opleiding te volgen.

Sterk in Werk geeft je advies over hoe je werken én leren met elkaar kunt combineren.

Liefhebber van magazijnwerk
Liefhebber van magazijnwerk
Kevin van der Werff (17) loopt twee dagen per week stage bij Sterk in Werk. Ook maakt Kevin een halve dag schoon bij Koraal te Boxtel, waar hij sinds zijn twaalfde naar de Michaëlschool gaat. Zo leert hij in de praktijk de vereiste arbeids- en basisvaardigheden.
Lees meer

Volgend jaar gaat hij een nog groter deel van de week werken. Kevin: ‘Het liefst wil ik magazijnwerk doen. Dat heb ik een keer gedaan bij ons op de fabriek. Mijn tante heeft namelijk een zeilmakerij. Voor magazijnwerk moet ik het certificaat Vorkheftruckchauffeur halen. Daar kan Sterk in Werk me bij helpen. Hier in het magazijn bij De La Salle staat alleen een pompwagen waarmee je dingen uit hoge rekken kunt halen. Maar daar zit je niet zelf op, daar sta je achter.”

Kevin woont nog thuis bij zijn ouders in Waalre. Zodra hij een fatsoenlijke baan vindt, wil hij op zichzelf gaan wonen. Het liefst dichtbij het spoor in Eindhoven, want hij is een grote liefhebber van treinspotting.  Een andere hobby is modelspoorbouw. Hij is er trots op dat hij in al die jaren dat hij op school zit nauwelijks ziek is geweest. De werkleider van Sterk in Werk helpt hem bij het aanleren van een goede arbeidshouding en -vaardigheden, rapporteert en coördineert de leerwerkplek. Een jobcoach helpt bij het vinden van geschikt werk. Kevin hoopt uiteraard op magazijnwerk

Deel deze pagina op